Goede doelen

Luiertaarten zijn geschenken die je aan iemand geeft op één van de meest gelukkige momenten van hun leven, de geboorte van een kind. Of het nou een jongetje of een meisje wordt, dat maakt eigenlijk niet uit. Het belangrijkste is dat het kindje gezond is.

Helaas is een goed en gezond leven niet voor ieder kind weg gelegd. Om op een blij moment als de geboorte van een kind stil te staan bij deze zaken en het te gebruiken voor iets positief is een mooi gebaar.

Daarom biedt Eef’s luiertaarten taarten aan waarin knuffels zijn verwerkt waarvan (een deel van) de opbrengst wordt gebruikt voor een goed doel.

Hieronder vind je informatie over:

  • de KiKa beer
  • het Ronald McDonald konijn
  • Het vergeten kind – Woezel en Pip
  • de Nederlandse Cystic Fibrosis stichting aap

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

De KiKa beerkika

Op dit moment geneest 75% van de kinderen met kanker. Dat is goed, maar niet goed genoeg. KiKa heeft als doel om de genezingskans in 2025 naar 95% te vergroten. Om dit te realiseren, is er nog veel kostbaar onderzoek nodig gericht op kinderkanker.

Dankzij informatie uit afgerond onderzoek, zijn de specialisten ervan overtuigd dat nieuwe behandelingsmogelijkheden ontwikkeld kunnen worden om kinderkanker vaker te genezen en ‘vriendelijker’ te behandelen. Daarvoor is het absoluut noodzakelijk om vernieuwend wetenschappelijk onderzoek in gang te zetten, specifiek gericht op kinderkanker. KiKa werft fondsen voor deze speciale onderzoeken, waarmee kinderen versneld hun kanker kunnen overwinnen. Help KiKa in deze strijd tegen kinderkanker en steun!

beer

 

KiKa’s mascotte is de KiKabeer en deze staat symbool voor steun en liefde voor kinderen in moeilijke tijden.

De KiKaberen zijn te koop voor € 7,95 (groot, 30cm) en € 5,95 (klein, 20 cm) per stuk. Afhankelijk van de luiertaart wordt de grote of kleine beer gebruikt, er wordt vermeld welke beer wordt gebruikt. De helft van het bedrag gaat direct naar de onderzoeken naar kinderkanker, de andere helft wordt gebruikt voor de productie van de KiKabeer. De KiKaberen zijn verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren: wit, beige, lichtbruin, donkerbruin en zwart. Aangezien de beren worden gekocht bij een verkooppunt kan het zijn dat niet alle kleuren op voorraad zijn. Mocht dat het geval zijn dan kan een specifieke kleur (tegen meerprijs) besteld worden. Het wassen van de KiKaberen in de wasmachine wordt afgeraden. Het beste kun je ze met de hand wassen..

http://www.kika.nl/

De beer kan in verschillende luiertaarten worden verwerkt, zoals bijvoorbeeld

Beer op luiertaart

Beer met trommel

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

Ronald Mc Donald Konijn1004004010504126

Als je kind ziek is, wil je als ouder zo dicht mogelijk in de buurt zijn. Je wilt binnen een paar minuten aan de rand van het bed staan als je kind je nodig heeft. Daarom zijn de Ronald McDonald Huizen onmisbaar.

Zieke kinderen hebben de knuffel van hun ouders hard nodig. Dankzij de Ronald McDonald Huizen zijn papa en mama altijd dichtbij, om een verhaaltje voor te lezen, een paar troostende armen te bieden of een liefdevolle knuffel te geven. Het Ronald McDonald Kinderfonds heeft ook een eigen knuffel. Deze exclusieve Ronald McDonald Kinderfondsknuffel staat symbool voor de knuffels van ouders voor hun zieke kind.

http://www.kinderfonds.nl/

Deze knuffel is een zachte beige konijn van ongeveer 42 cm en kost €15,95. Deze knuffel kan verwerkt worden in meerdere luiertaarten, denk bijvoorbeeld aan

IMG_8865

Ollie & Pollie

bakfiets 2

Bakfiets

 

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

Het vergeten kind – Woezel en Piplogo-Stichting-het-Vergeten-Kind-klein

Het Vergeten Kind zet zich in voor 32.000 kinderen die noodgedwongen opgroeien in sobere opvangcentra. Soms zonder dat u het weet op een geheime locatie bij u om de hoek om hun veiligheid te garanderen. Vergeten kinderen met soms heftige geestelijke littekens die niet thuis in hun eigen bedje kunnen slapen, omdat ze mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn en dus niet gewoon kind kunnen zijn. In de opvangcentra is veelal te weinig bewegingsvrijheid, te weinig speelmogelijkheden en te weinig specialistische hulp.

Het Vergeten Kind vindt het belangrijk dat kinderen die noodgedwongen voor korte of langere tijd in Nederlandse opvangcentra verblijven een zo normaal mogelijk leven leiden met een dagbesteding die past bij hun leeftijd, zodat ze niet geïsoleerd raken en de stressvolle situatie waar ze vandaan komen kunnen vergeten. Daarom zet Het Vergeten Kind zich in om voor deze vergeten kinderen een omgeving te creëren waarin ze weer gewoon kind kunnen zijn. Bijzonder kindvriendelijke omgevingen. Daar gaat en staat de stichting voor: zorgen dat deze kinderen in een veilige, fijne omgeving mogen zijn waar ze kunnen spelen, bewegen en ontspannen. Een plek waar ze welkom zijn en een ‘rustige jonge dag’ kunnen beleven.

Laten we er met z’n allen voor zorgen dat deze vergeten kinderen weer gewoon kind kunnen zijn. Laten we ervoor zorgen dat ze kunnen uitkijken naar een betere toekomst. Een toekomst met een lach. Want dat wenste Guusje alle kinderen toe. Daarom ook de slogan: Ieder kind een lach.

De twee liefste hondenvriendjes Woezel en Pip zijn gecreëerd en bedacht door Guusje Nederhorst. Woezel en Pip wonen samen in de Tovertuin waar ze de spannendste avonturen beleven. Deze ondeugende en speelse verhalen zijn voor kinderen erg herkenbaar.

De Foundation is in beginsel opgericht met fondsen van Dromenjager en nog steeds is zij een belangrijke sponsor van de Foundation en doneren zij een deel van de opbrengst van de Woezel en Pip boekjes en artikelen aan de Guusje Nederhorst Foundation. Daarom staat op elk product de tekst: Met uw aankoop steunt u de Guusje Nederhorst Foundation.

http://www.hetvergetenkind.nl

Woezel en Pip heeft een brede keus in producten die verwerkt kunnen worden in een luiertaart. Bekijk bijvoorbeeld

IMG_8945

Roze Pip taart

IMG_8926

Blauwe Woezel taart

 

 

 

 

 

 

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

Nederlandse Cystic Fibrosis stichting aaplogo-cf-aapje-met-link-vrijstaand

Cysctic Fibrosis (ook wel bekend als taaislijmziekte) is een aangeboren aandoening die (vooralsnog) niet te genezen is.

Ieder mens heeft kliertjes in het lichaam die slijm afscheiden. Dit slijm voert afvalstoffen af, zoals ingeademde stofdeeltjes en bacteriën. Daarnaast transporteert het verteringsstoffen van de alvleesklier naar de dunne darm. Bij mensen met CF is het slijm door een genetische afwijking uitzonderlijk taai. Het kan daardoor zijn functies onvoldoende vervullen, met als gevolg dat organen zoals de longen, alvleesklier en lever steeds slechter gaan functioneren.

U kunt de NCFS steunen door het kopen van de NCFS-knuffelapen. Een aap kost €8,-. De apen zijn te koop in zwart, wit en bruin. Ze zijn geschikt voor kinderen vanaf 0 jaar en zijn wasbaar. De apen zijn van het merk Happy Horse en voldoen aan de hoogste Europese veiligheidsnormen. De opbrengst van de apen wordt gebruikt voor onderzoek naar CF.NCFS_aapjes

De apen kunnen verwerkt worden in verschillende luiertaarten, zoals de fiets of, in plaats van de beer, een aap met trommel.

IMG_9060

Fiets

 

Roze en Blauwe Beer

Beer met trommel

 ∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞